Stichting Kunst in het Stations­gebied wil permanente en tijdelijke beeldbepalende kunstwerken tot stand brengen in en rond Hoog Catharijne en Utrecht Centraal Station.

Projecten

De Tuinfabriek 

Eten, GFT inzamelen, composteren, zaaien, groeien, oogsten, koken en eten vormen het productieproces van De Tuinfabriek. Bewoners en werknemers van Hoog Catharijne werken toegewijd mee in De Tuinfabriek. Daarnaast zijn er wormen, bijen en kippen aan het werk die een bijdrage leveren aan het composteren, bestuiven, wieden en schoffelen. De daktuin is tot en met oktober iedere dinsdag en vrijdag vrij toegankelijk van 10.00 tot 14.00 uur. Ook zijn er speciale activiteiten, zoals workshops stadskippen houden, ‘maak je eigen friet’ en een oogstfeest. Kijk hiervoor op www.detuinfabriek.org. De Tuinfabriek is dit jaar één van de finalisten van de Dutch Design Awards, de jaarlijkse prijzen voor Nederlandse Ontwerpen. 

Informatie
De Tuinfabriek van Ester van de Wiel is een project dat is voortgekomen uit de kunstmanifestatie Call of the Mall in opdracht van Kunst in het Stationsgebied en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Cório Nederland BV en de enthousiaste inzet van de tuin- en kippenclubleden.

Je vindt de Tuinfabriek in Hoog Catharijne vanaf winkelniveau ter hoogte van de Van Haren schoenenwinkel. Rechts van de pinautomaat is de entree naar P3 parkeergarage Radboud. De witte deur door en twee trappen op.

De Soepkeuken

De Soepkeuken is een uitbreiding van de Tuinfabriek en haakt aan op de kringloop van Hoog Catharijne. De prachtig vormgegeven keuken bestaat uit 6 onderdelen: met een kar worden groenten, fruit en andere eetbare spullen van ondernemers uit Hoog Catharijne opgehaald. Na selectie gaat een deel naar de kippen van De Tuinfabriek, een deel wordt gecomposteerd zodat de tuin kan groeien en van een deel wordt bouillon getrokken. In de Soepkeuken wordt de bouillon aangevuld met verse geteelde groente uit de Tuinfabriek. De Soepkar brengt de soep terug naar het winkelcentrum.